Mareco-brödernas båtdröm: En passion som ligger i släkten

En passion för båtar och båtliv har fått bröderna Conny, Jimmy och Billy att välja samma bana och bli marintekniker. Nu driver de ett framgångsrikt båtvarv tillsammans i utkanten av Stockholm.

 

I Stockholms idylliska skärgård finns många vackra platser. En av dem är Skurusundet, där Marecos båtvarv ligger just invid vattnet. Här tillbringar Conny, Jimmy och Billy Gustafsson sina arbetsdagar med att serva båtar och uppfylla kundernas alla behov. De är auktoriserade av Volvo Penta och tillhör det stora nätverket av kompetenta serviceleverantörer världen över.

 

Vy över Marecos båtvarv

Många kunder återkommer till Mareco år efter år för att serva sina båtar och vinterförvara dem.

 

Deras far startade företaget i början av 80-talet, och bröderna tillbringade mycket tid på varvet under uppväxten. Där kunde de bygga och laga saker, och en passion för allt som hade med båtar att göra växte sig allt större. En passion som är nödvändig för att göra ett bra jobb, det är bröderna överens om.

”Det hjälper oss att hjälpa kunderna på bästa sätt, för vi har själva upplevt många av de saker kunderna varit med om”,

säger Jimmy.

En av bröderna inspekterar en båt

Mareco fick Volvo Penta-återförsäljarpriset 2018.

Att driva ett företag tillsammans som bröder har många fördelar – men inte bara. En lite tråkig sak är att de inte ses så mycket utanför arbetet. Men de tillbringar nog ändå mer tid tillsammans än de flesta bröder, tror de. Och när de umgås på fritiden blir det ofta på en båt, tillsammans med familjerna.

 

”Jag gillar verkligen att arbeta med mina bröder och min far i familjeföretaget, och jag hoppas vi kommer att fortsätta i många år till”, säger Jimmy.

Jimmy, Conny och Billy utanför varvet

Jimmy, 43, Conny, 44 och Billy, 32 började arbeta i familjeföretaget en efter en. ”Vi kompletterar varandra, det är därför vi gör ett så bra jobb”, säger Billy.